Информације

Прије и послије: Дијељење поткровља без изобличења

Прије и послије: Дијељење поткровља без изобличења


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Поткровље је стан великог обима који се налази у некадашњој радионици, фабрици или складишту. Свијетли и често отвореног плана, нуди нетипичан животни простор, далеко од конвенција традиционалне куће. Архитекти агенције Талони + Баррет радили су у овој бившој фабрици у округу Менилмонтант, претворени у пространи смештај, како би преиспитали свој унутрашњи изглед. Власник просторија је желео да одвоји простор за спавање од остатка дневног боравка како би искористио већу приватност. Лили Талони и Себастиен Баррет ставили су сав свој талент у службу ове атипичне архитектуре како би разликовали различите просторе без нарушавања њиховог изворног духа. Објашњења.

Одвојите спаваћу собу без да је потпуно изолирате од дневне собе

пре : Када архитекти агенције Талони + Баррет по први пут посете ово поткровље величине 75 м2, смештено у паришком округу Менилмонтант, откривају веома ведро место, али без икакве личности: ни архитектура ни намештај су истакнути. Конфигурација просторија такође представља проблем власнику, који жели интимнији простор за спавање. Његова је спаваћа соба заиста потпуно интегрисана у дневни боравак, где су већ смјештени кухиња, дневни боравак, трпезарија и канцеларија. За то место он поверује агенцији Талони + Баррет, коју су 2011. створили Лили Талони и Себастиен Баррет. Млади архитекти свакодневно стварају прелепе просторе, од дизајна до краја, истовремено пружајући креативне одговоре на захтеве појединаца. За овај нови пројекат, изазов се састоји углавном од преиспитивања распореда просторија без брисања „духа“ поткровља ове старе радионице.



после : Поткровље је прихватило нови простор кроз полуотворену собу која се налази на локацији старог кревета. Ниски зид сада одваја спаваћу собу од остатка дневног боравка, не раздвајајући је: ојачан јапанским плочама, који излази вањском светлошћу, док изолира простор за спавање од дневне собе, кухиње и трпезарије. Отворена полица такође делује као раздвајање на другој страни кревета, док пружа додатно складиште које је раније недостајало у соби.



Декорација вас позива на путовање

пре : У поткровљу тешко недостаје личност. Различити комади намештаја који припадају власнику су лепо направљени, али не долази никакав додатак који би их побољшао. Још једна негативна тачка: кухиња. Отворен за дневну собу, не одговара укусима власника који би волео савременији простор и боје у складу са својим декором.

после : Нови украс вас сада позива на путовање захваљујући сликама и празничним успоменама које постављају тон читаве дневне собе. Боје, доступне у нијансама беж и браон, загријавају овај велики простор, одјекујући врхунски чврсти паркет на поду. Власник се одлучио за украс који осцилира између етничког, колонијалног и индустријског стила, спретну мешавину која се савршено уклапа у волумене и дух места. Нова кухиња се такође уклапа у овај нови украс спортским бојама сличним онима на јапанским преградама. Уз претходно непостојеће централно острво, он добија на функционалности, а истовремено остаје дискретан. У договору са власником, архитекти су се одлучили за модел савременим линијама и елементима од нехрђајућег челика, загрејаним од масивног радног стола. Више информација на ввв.талонибаррет.цом