Савети

Пре и после: преправљање стана љубитеља књиге

Пре и после: преправљање стана љубитеља књиге


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Власник овог стана из седамдесетих година прошлог века, смештеног у двадесетој четврти Париза, месту де ла Реунион, поверио је дизајнеру ентеријера Јеан-Пиерре Фуда да обнови свој стан. Циљ: готово потпуна дистрибуција просторија како би се искористила светлост током дана и мир дворишта ноћу. Љубитељ књига, власник је дао архитекту царте бланцхе да га изненади. Предња површина: кухиња 5.6м², спаваћа соба 12.6м², дневни боравак 18.6м². Површина након: спаваћа соба 10,2м² (с гардеробом), дневни боравак / кухиња 25,8м². Буџет: 70.000 € са свим накнадама. Агенција: Јеан-Пиерре Фуда.

Пре тога, лоше дистрибуиран и мрачан стан

Овај прилично нов стан ипак је морао да буде обновљен како би се модерно ажурирао. Први велики пројекат је био да редистрибуирајте комаде и функције сваког. Кухиња, која је гледала на двориште, премештена је у спаваћу собу са улице и обрнуто. Збогом мала кухиња, полуотворена и врло мрачна, а мала соба окупана светлошћу, али превише бучна да би могла лепо спавати. Поздрав, прелепа кухиња и дневни боравак, спаваћа соба, мирна, са новом гардеробом!

ПРЕ: светла, али бучна спаваћа соба учиниће дивну дневну собу!

Отворена кухиња која даје дух поткровља

Да би се олакшао нови изглед, одлучено је да се стану дода дух поткровља. Први корак:отвори кухињу на животном простору рушењем већине преграда. Тако сада лепа софа сједи на прегради која је одвајала стару спаваћу собу од дневне собе. На страни опремања наглашавамо индустријски украс захваљујући великом столу од ламинираног челика, величанственој црној металној висећој лампи која је прелазила над њим и Гхост провидним столицама Пхилиппеа Старцка. Затим су многе сировине, попут врхунског бетона са минералним плочицама (који се налази свуда, чак и у купатилу), и радна плоча у белом Цориан®-у направљена да мере ову складну слику.

НАКОН: макеовер с индустријским нагласком за ову кухињу отворен према дневној соби, са својим прекрасним челичним столом и металним овјесом који га надвија.

Кимање књигама у овом апартману

Како је власник имао велики број књига, било је потребно да осмисли распоред и организацију простора за њихово складиштење и излагање. Архитекта је отишао даље предлажући да кухињу украсе прелепим разнобојним фломастером који представља отворену књигу. Обојене цементне плочице на креденци и на поду собе постављају кухињу између две странице, ефекат наглашен облинама које наглашавају композицију. Икеа кухиња је, према томе, прилагођена амбициозном пројекту. С друге стране, одјекујући отворену књигу, створена је композиција веома дискретних храстових полица које су мереле на зиду да би примиле бројне књиге од власника.

НАКОН: тема књиге је била права црвена нит за овај персонализовани украс!

Мирна соба, са гардеробом!

Оригинална спаваћа соба имала је две велике гардеробе, али није била баш практична у употреби. И иако пријатан, захваљујући светлости која га је окупала читав дан, није понудио мир који тражи ову собу. Пролазећи дворишном страном, стога је користила тишину захтевану увече, а пре свега, то је омогућило, пробијањем преграде према ходнику, да се интегрише прелепа гардероба практичан и добро организован. Резултат овог невероватног пре / после: енергизирани стан са шареном и отвореном кухињом која повећава простор захваљујући игри перспектива. Пријатнији животни простор.

НАКОН: пролазећи двориштем, спаваћа соба је постала спокојна и спремна.


Видео: ANASTASIJA Ražnatović PRE I POSLE (Може 2022).